ELGA

Gemakkelijk energie besparen, zonder broninvestering.

Techneco-Elga-warmtepomp.jpg

Een oplossing die even simpel is als doeltreffend: de Elga, een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) HR-ketel. Bovendien kan de Elga naast verwarmen in de winter de woning in de zomer koelen. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige woning!

Praktische combinatie
De Elga is een lucht-waterwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast een HR-ketel; de hoogrendement buitenunit op maximaal 15 meter van de HR-ketel. Bouwkundige aanpassingen en een grondgekoppelde bron zijn niet nodig! Eén doorvoer in de muur voor de twee leidingen volstaat. De Elga is geschikt voor vrijwel elke bestaande woning in Nederland! Ook een installatie op propaan is geen probleem, dan bespaart u zelfs nog meer. De Elga is goed te combineren met modulerende HR-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Ferrolli, Itho/Daarderop, Nefit en Bosch. Natuurlijk zorgt een gelijktijdige vervanging van uw oude cv ketel voor een nog hoger rendement.

Werking
De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte in de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 45°C worden verwarmd. Een gemiddelde Nederlandse woning heeft circa 10 kW aan warmte nodig. De Elga genereert met 5 kW in een Nederlandse situatie tot 62% van de warmtebehoefte. De Elga warmtepomp en de HR-ketel worden aangestuurd door één regeling. Standaard wordt de Honeywell Vision Modulation thermostaat meegeleverd, waarop ook de buitentemperatuur is af te lezen.

Elga-systeem.jpg


De Elga wordt direct naast de (bestaande) HR-ketel geplaatst.Honeywell-Chronotherm.jpg

Het systeem bestaat uit:
1 een binnenunit
2 een buitenunit
3 een Honeywell Vison Modulation thermostaat
4 en de (bestaande) HR-ketel.

Koelfunctie

Met een minimum aan energie is de Elga in staat om de temperatuur in de woning een aantal graden omlaag te brengen. Door het plaatsen van lage temperatuur radiatoren met een condensafvoer of het gebruik van vloerverwarming wordt de koelcapaciteit van de Elga optimaal benut.

De kracht van de combinatie
Door de combinatie van warmtepomp en cv ketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement geboekt. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de HR-ketel extra capaciteit. Bij lage temperaturen is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel. De warmtepomp schakelt dan uit en de HR-ketel neemt de verwarmingsfunctie over.

Wilt u toch energiebesparen maar geen grote uitgave doen? Kies dan voor één van onze financieringsopties:

Lees meer in de uitgebreide brochure.

Prof.dr.ir. Jan Rothmans (wetenschapper, met ruim 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties) vertelt voor het programma ‘Tegenlicht’ van de VPRO in een paar woorden waarom iedereen aan de Techneco Elga warmtepomp moet. Met een besparing van 30% op zijn verwarmingskosten is hij zeer tevreden over de Elga.

Jan Rothmans: “Als iedereen zo’n apparaatje zou nemen, dan zou dat één of twee gas- of kolencentrales schelen.”

Bekijk de opname.

 

 


Bijvullen installatie

Je verwarming staat hoog, maar de radiatoren blijven koud? Check dan eens of je de cv-ketel moet bijvullen.

Lees meer

Bereken uw besparing

Besparingstest: Hoeveel kunt u besparen met een ELGA warmtepomp?

Lees meer (opent nieuwe website)

FacebookTwitter