Google Home

Google Home is een spraakgestuurde speaker die mogelijk wordt gemaakt door de Google Assistant. Je kunt de Assistant vragen stellen en opdrachten geven. De Assistant is je eigen Google-specialist die altijd klaarstaat om je te helpen. Begin je vraag of opdracht gewoon met ‘Ok Google’. Praten met Google Assistant is de grootste kracht van Google Home. Op Google Home gaat de interactie met de assistent net als op de Pixel volledig met je stem. Je zegt in het midden van je huiskamer “OK Google” of “Hey Google” en je kunt je vraag stellen. Bijvoorbeeld hoe het weer wordt, wie de nieuwe president van de Verenigde Staten is (mocht je het nieuws om een of andere reden niet mee hebben gekregen) of wat er op je agenda staat. De mogelijkheden voor de assistent zijn via Google Home nog wel beperkt. Je kunt bijvoorbeeld nog geen bericht opstellen en laten versturen, of de assistent je e-mails laten voorlezen. Deze functies worden later wel toegevoegd. Je kunt onder andere wel een wekker laten zetten, of de assistent rekensommetjes laten uitvoeren. Waar Google Assistant voornamelijk in uitblinkt is het begrijpen van vervolgvragen. Bij andere virtuele assistent, zoals Siri of Alexa, moet je jouw vraag telkens volledig opnieuw formuleren. Als je aan Google Home een vraagt stelt over een bekend persoon, dan kun je daarna doorvragen zonder die persoon weer bij naam te hoeven noemen. Google Home is ideaal voor je entertainment, mits je apps ondersteund worden. Je kunt bijvoorbeeld aangeven welke app je voor muziek gebruikt, waarna Google Home deze app opstart als je om muziek vraagt. Stel je Spotify in als je muziek-app, dan zal Google Home muziek in Spotify opzoeken als je vraagt “OK Google, play Kanye West” of “OK Google, play Discover Weekly” voor de slimme Spotify-playlist. Naast Spotify kun je ook muziek vinden in Google Play Music, YouTube Music en Pandora. De muziek wordt vervolgens direct uit de speaker afgespeeld en kun je besturen via je stem. Denk hierbij aan het vragen om het volgende nummer of om de volume aan te passen. Google Home kan verbinden met je Chromecast en dat is handig voor zowel audio als video. Als je namelijk beter geluid wil hebben, dan kun je de muziek gewoon via Chromecast Audio naar je speaker sturen door “OK Google, play this on Chromecast Audio” te zeggen. Op deze manier heb je het voordeel van stembesturing, maar ook uitstekende audiokwaliteit. De connectie met de Chromecast in je televisie, betekent dat je tevens video’s kunt opstarten via je stem. Dus je kunt vragen of Google Home een bepaalde muziekclip of trailer op je televisie wil laten zien. Op dit moment is er helaas nog geen ondersteuning voor Netflix, maar dat zit er wel aan te komen. Google Home speelt ook fijn samen met je slimme apparaten, mits er ondersteuning voor is. Op dit moment kan Google Home samenwerken met Nest, Hue en Samsung SmartThings.

Chromecast

Chromecast
We hebben de Chromecast altijd als een bijzonder eenvoudige oplossing gezien om streaming toe te voegen aan je televisie. Je plugt de kleine puck in een HDMI-aansluiting van de televisie, voorziet hem van stroom via de USB-aansluiting en doorloopt de installatie op je smartphone of tablet. Klaar. Wat is er dan zo nieuw aan de Chromecast Ultra? De belangrijkste bestaansreden voor de Ultra is ondersteuning van Ultra & video in zowel HDR (in zowel HDR10 als Dolby Vision formaat). Maar er zijn ook fysieke veranderingen. Visueel oogt hij ongeveer gelijk aan een standaard Chromecast, maar de Ultra beschikt kennelijk over iets betere hardware, want Google claimt snellere laadtijden voor alle apps. De HDMI-aansluiting is een 2.0a-versie, dat is vereist voor HDR-ondersteuning. Ook is de ultra te combineren met Chromecast Audio.

Google wifi

Iedereen heeft wel een plek in huis waar het bereik van het internet erg slecht is. Hiervoor is nu de oplossing. Google Wifi is een wifi-mesh-systeem dat in Nederland verkocht wordt in een set bestaande uit drie wifi-accesspoints. De wifi-punten zoals Google ze noemt zijn met een diameter van 10,6 cm en een hoogte van 6,9 cm erg compact. Qua formaat zijn ze het beste te vergelijken met TP-Links Deco M5 en een stuk kleiner dan de nodes van bijvoorbeeld Netgear Orbi of Linksys Velop. Onderop bevat iedere node twee netwerkaansluitingen die onzichtbaar zijn als je het wifi-punt neerzet. De voeding wordt verzorgd door een usb-c-adapter. Ook deze aansluiting is onzichtbaar weggewerkt

Nest

De Nest cam outdoor is intern exact hetzelfde beestje als de binnenvariant. Het uiterlijk is echter heel anders. Hij is geheel in het wit uitgevoerd en is voorzien van een indrukwekkend aantal meter kabels, in twee delen. het moet wel heel gek lopen wil je niet genoeg hebben aangezien de kabel in totaal 7,5 meter is. De kabel is onderverdeeld in 3,5 meter usb-kabel en 4 meter netsnoer. De twee delen worden aan elkaar gekoppeld middels een transformator/adapter. De camera zelf is voorzien van een IP65-rating, de kabel en de transformator van een IP67-rating. Dit houdt in dat de camera waterafstotend is en er bijvoorbeeld met een tuinslang op gesproeid kan worden. De transformator kan daadwerkelijk tot 1 meter onder water verdwijnen gedurende ten minste een half uur. In de praktijk is dit ruimschoots voldoende voor het gebruikersdoel van de Nest cam outdoor. Hij kan daarnaast temperaturen aan van -20 tot 40 graden celsius.

WhatsApp chat