Apple Homepod

De HomePod is Apples eerste speaker en het bedrijf neemt geen halve maatregelen. Het apparaatje is zo’n 17 centimeter hoog, heeft een buitenkant van gaasweefsel en combineert de intelligentie van Siri met een flinke woofer en zeven tweeters. Dat moet zorgen voor een behoorlijk volume en genoeg bas. De speaker wordt aangedreven door de Apple A8-chip die we kennen van de iPhone 6 (Plus) en is zich bewust van zijn omgeving, om op basis daarvan echo’s te filteren en de geluidskwaliteit te optimaliseren. Er zijn zes microfoons aan boord die stemmen herkennen, zelfs als er luide muziek speelt. Daardoor kan iedereen (op afstand) de HomePod bedienen om bijvoorbeeld hun favoriete nummer op te zetten. Zeg ‘He Siri, ik vind dit nummer leuk’ en de speaker leert van je voorkeuren, om op basis daarvan betere suggesties te doen. Wil je weten wie de zanger is of hoe de drummer van je favoriete band heet, dan kan Siri ook antwoord geven.

Aan de bovenkant van de speaker brandt een golvend lampje als Siri actief is. Je kunt de digitale assistent overigens niet alleen gebruiken om je muziek te bedienen, want de HomePod werkt ook samen met accessoires en apparaten die compatibel zijn met HomeKit. Denk aan de Philips Hue verlichting en de slimme thermostaten van Honeywell en Netatmo. Apple wil de HomePod een centraal en onmisbaar onderdeel van je huiskamer maken en we verwachten dat de speaker de komende tijd nog meer functies krijgt. Het grote voordeel van het apparaat is dat spraakassistent Siri al jaren Nederlands spreekt, wat nog niet het geval is bij concurrenten Google Home en Amazon Echo. Dankzij verschillende updates is de Home steeds functioneler geworden, en kun je er nu onder meer je slimme apparaten mee bedienen en muziek op luisteren. Apple slaat een soortgelijke weg in met de HomePod. Een apparaat dat zich onderscheidt met superieure geluidskwaliteit en dat uiteraard het beste kan samenwerken met de andere Apple-apparatuur in je huis.

Apple tv

Met de Apple TV vindt Apple het kijken naar tv weer helemaal opnieuw uit. De Apple TV is namelijk meer dan zomaar een mediaspeler. Voor deze generatie heeft Apple een volledig nieuw besturingssysteem ontwikkeld, tvOS, dat toegang geeft tot talloze apps die uw kijkervaring verbreden en verbeteren. Apps die u toegang geven tot films, televisieseries, muziek en zelfs games. Ook is het mogelijk om de Apple Tv te bedien vanaf uw iPhone of iPad. Het streamen van uw beeldscherm is ook mogelijk! Erg handig bij een meeting. De meegeleverde afstandsbediening is geëvolueerd tot een ware gamecontroller en biedt u volledige controle over games, apps en de nieuwe, intuïtieve gebruikers-interface die tvOS u biedt. Wanneer de accu van de afstandsbediening leeg is laadt u deze op met de meegeleverde Apple oplaadkabel. De nieuwe Apple TV is klaar voor de toekomst en draait om apps. Daarom beschikt dit model over 32 GB aan opslagruimte zodat u uw favoriete apps installeert om van tv kijken een persoonlijke ervaring te maken. Zo heeft u nog nooit tv gekeken. Ook is Siri naar tvOS gebracht om u te ondersteunen en woorden en zinnen voor u te typen en om contact te maken met al uw andere Apple producten. Dit apparaat kan op verzoek 4k en dolby 5.1 ondersteunen.

Apple airport

Met de 802.11ac-technologie die gebruikmaakt van drie datastromen tilt AirPort Extreme de snelheid van Wi-Fi naar een hoger plan. Je kunt nu gegevenssnelheden bereiken tot wel 1,3 Gbps1 – driemaal de snelheid van de vorige standaard 802.11n. En dat betekent drie keer snellere Wi-Fi. Je krijgt ook de beschikking over een dubbele kanaalbreedte, met 80-MHz kanalen die meer capaciteit bieden zodat de data sneller kan worden verplaatst. En als je 802.11a/b/g/n-apparaten hebt, optimaliseert AirPort Extreme ook die verbindingen. Wat je met al die snelheid doet, is natuurlijk aan jou. De AirPort Extreme ondersteunt simultaneous dual-band 802.11ac Wi‑Fi. Dat betekent dat hij gelijktijdig op de 2,4-GHz en de 5-GHz frequentie actief is. Dus welke frequentieband je draadloze apparaten ook gebruiken, ze maken automatisch verbinding met de best beschikbare band zodat ze altijd op de hoogste snelheid werken. Met de 802.11ac-technologie wordt ook het intelligente en krachtige beamforming-antennesysteem geïntroduceerd. De meeste basisstations geven een eenvormig en constant Wi‑Fi-signaal af in alle richtingen. Maar het beamforming-antennesysteem is slimmer: het weet waar een 802.11ac‑apparaat zich in het netwerk bevindt. Vervolgens richt AirPort Extreme zijn signaal op dat apparaat. Zo wordt je Wi‑Fi-signaal krachtiger, helderder en sneller! Ook heeft deze router 1 TB aan opslag zodat al je bestanden veilig bewaard kunnen blijven.

Netatmo presence

Netatmo Presence is een gloednieuwe beveiligingscamera voor buiten. Een handige functie waarover het apparaat beschikt, is dat de camera beweging van personen, auto’s en dieren detecteert. Het handige daaraan is dat je via je smartphone vervolgens direct gewaarschuwd wordt en je live mee kunt kijken door gebruik te maken van de bijbehorende Netatmo Security-app. Als er dus mensen binnen een bereik van twintig meter rondhangen bij je camera, zal dat nooit meer onopgemerkt aan je voorbij gaan. Wat verder handig is, is dat Netatmo onderscheid kan maken tussen mensen, auto’s en dieren. Hij vertelt je dus altijd precies wat hij gezien heeft. Met Presence van Netatmo valt het in eerste instantie ook niet op dat je een camera hebt hangen. Het apparaat beschikt namelijk ook gewoon over een licht, waardoor het net lijkt alsof je een buitenlamp hebt hangen. Daarnaast heeft het apparaat ook infrarood LED-lampen, waardoor je ’s nachts verzekerd bent van goede beelden. Tevens kun je Presence samen laten werken met IFTTT. Het opslaan van beelden is overigens volledig gratis. Dat kan door middel van een microSD-kaart of door de beelden over te zetten naar Dropbox of een FTP-server. Netatmo Presence neemt alleen op als er ook daadwerkelijk iets te zien is. Alle producten van Natatmo zijn te koppelen aan homekit.

Philips hue

De lampen die iedere sfeer in huis kunnen creëren. Deze lampen hebben een ongekend aantal mogelijk heden en zijn ideaal aan te sluiten op apple homekit en Siri. Door 3rd party creators  worden er ook steeds meer nieuwe technieken aan de app toegevoegd. Dit houd in dat er steeds meer verschillende mogelijkheden beschikbaar komen. Zo is er recent discomodus uitgekomen. Deze app laat doormiddel van de microfoon van je telefoon de lichten veranderen van lichtsterkte en kleur. De lampen kunnen ook voorzien worden van een bewegingsdetector deze zorgt er voor dat de lampen automatisch aan en uit gaan. Ook zorgt dit apparaatje ervoor dat de lampen uit gaan wanneer er genoeg lichtval in de bepaalde kamer valt.

Netatmo weerstation

Weerstations zijn er al jaren, maar lang niet altijd met een wifi connectie laat staan een eigen app. Met de nieuwe Natatmo weerstation komt er een nieuw leven in de weerstation branche.  Waarom zou je de temperatuur in huis en buiten willen meten als de temperatuur al op de thermostaat staat en er prima weer apps zijn met lokale informatie? De toegevoegde waarde van een weerstation zal voor veel mensen een raadsel zijn. Maar voor wie exact wil weten wat de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk in en om het huis is, kan de Netatmo direct van nut zijn. De buitenmodule registreert deze waarden en kan deze op vrijwel elke smartphone, tablet en computer tonen. Wel zo handig als je niet thuis bent en van afstand deze waarden wilt weten.

WhatsApp chat